| Termékenyülési viszonyok |
• Öntermékeny |
|---|---|
| Növekedési erélye |
• Közepes növekedési erélyű fajta |
| Érési idő |
• Június második dekádja |
| Gyümölcs |
• Gyümölcse igen apró (2,5 g), átlagos átmérője 16-17 mm (Szabó, 2004). Alakja gömbölyű, hasi varrata alig észrevehető. Héja közepes vastagságú, repedésre nem hajlamos, színe sötétpiros. Húsa piros, leveses, üde, savanykás-édes. Magja kicsi, könnyen elválik a húsától. |
| Íz/Hús |
• Színe sötétpiros, húsa piros, leveses, üde, savanykás-édes |
| Termőre fordulás |
• Bőtermő |
| Egyéb jellemzők |
• Elsősorban ipari feldolgozásra alkalmas fajta. A bonbonmeggy-gyártás kiváló alapanyaga, de jó minőségű kompót és ivólé is készíthető belőle |
| Származás |
• Ismeretlen eredetű fajta, a Bosnyák meggy fajtakörből szelektált változat |